Jokirannan tuntematon helmi avautuu yleisölle

Teksti Otto Holmborg, kuvat Jorma Kontio (Forum Marinum)

 

Kruununmakasiinin vintin mahdollisuudet on tunnistettu Forum Marinumin alkuajoista saakka, mutta suunnitelmat sen toiminnallisesta tarkoituksesta ovat toistaiseksi jääneet hautumaan. Päänäyttelymme yläkerrassa sijaitseva, yli 1000 neliömetrin vinttikerros on tähän asti toiminut lähinnä varastona. Siellä säilytetyille museoesineille on nyt saatu hieman lisää varastotilaa Pääskyvuoresta, ja vuosien saatossa vintille oli kertynyt myös täysin toisarvoista materiaa.

 

blogiin 1

 

Vintille johtaa reippautta vaativat portaat, mutta myös hissinkäyttö on mahdollista.

 

blogiin 2

 

Viime talven aikana vinttiä on vähitellen siivottu, ja ajatukset tilan toiminnallisesta hyödyntämisestä on taas päästetty laukkaamaan. Taidenäyttelyitä? Juhlatilaisuuksia? Ravintolatoimintaa vai työtiloja? Kaikki on edelleen avoinna, mutta ensimmäinen askel on otettu: Heinäkuun Tall Ships Races -tapahtuman aikana vinttiä kokeillaan myös yleisökäytössä.

 

blogiin 5

 

Itse kiehtovan tilan lisäksi nähtävillä on Jenni Emilian taidenäyttely, jonka hallitsevana elementtinä on Forum Marinumille luontevasti meri. Taiteilija itse muotoilee asian näin: ”Meri kiehtoo, inspiroi sekä herättää kunnioitusta ollessaan pelottava ja hallitsevan suuri. Meri ilmentää minulle vapautta, se on taiteen luomisen ja taiteilijana olemisen elinehto.” Kyseessä on lyhytaikainen, ainoastaan 20.-23.7. esilläoleva näyttely, jonka tarkoituksena on promota paitsi uutta tilaa niin myös Jennin tulevaa taidenäyttelyä kerrosta alempana, Kruununmakasiinin aulassa talvella 2017-2018.

PROMO_Jenniemilia1 IMG_9187 jpg

Kouvolalaislähtöinen Jenni Autio eli Jenni Emilia on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta muotitaiteen maisteriksi vuonna 2008. Hän asuu perheineen Helsingissä ja toimii nykyään freelance-suunnittelijana sekä vapaana taiteilijana nimellä Jenniemilia Design.

Hän on kerännyt kansainvälistä perspektiiviä Belgiasta, Espanjasta, Kaliforniasta, Prahasta ja Kiinasta. Hänen teoksiaan on ollut esillä myös Torontossa ja Pietarissa, Suomen nykytaiteen museossa Kiasmassa, Kulttuuritehdas Korjaamossa, Rakkautta ja Anarkiaa -filmifestivaaleissa Helsingissä. Jenni Emilia on  voittanut ryhmäteoksella 1. palkinnon Madness & Art Catwalk -muotisuunnittelukilpailussa, Münsterissa, Saksassa.

 

blogiin 6

 

Nyt avautuvan vinttitilan tekee kiehtovaksi paitsi 1800-luvun lopulla valmistuneen rakennuksen pitkä historia, myös poikkeuksellisen komeat maisemat. Rakennuksen Aurajoen puoleisen päädyn luukut avataan tuomaan tilaan luonnonvaloa, ja korkealta katsottu Suomen Joutsen muodostaa vaikuttavan näkymän. Jokirannan sykkivästä väentungoksesta on virkistävää astua hetkeksi syrjään, pysähtyä maalausten äärelle ja samalla havahtua kuinka hienoja paikkoja Turusta löytyykään!

 

blogiin 4

 

Kruununmakasiinin vintti ja Jenni Emilian taidenäyttely

avoinna yleisölle 19. – 23.7.2017 klo 10-21


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s