BORE: Selviytymisopas

Talvikausi on alkanut Forum Marinumissa, ja museolaivat ovat sulkeneet ovensa.  Yksi alus tekee kuitenkin poikkeuksen sääntöön ja pitää ovensa avoimina vieraille läpi synkän talven. Bore, entinen risteilijä ja nykyinen hostellilaiva, toivottaa edelleen myös museon asiakkaat tervetulleeksi yläkansilleen. Boren näyttelytiloissa kävijä pääsee elämään uudelleen risteilymatkustuksen kulta-aikaa ja mm. ihailemaan Aurajoen maisemia komentosillalta.

Toisinaan Borelle ja erityisesti museotiloihin asti löytäminen on (ainakin museon henkilökunnalle) haasteellista. Siksi olemmekin koonneet ehkä hieman Pahkasika ajaa karille-näyttelyn hengessä kuvalliset ohjeet Sinulle, joka suunnittelet vierailua Borelle. Tästä alkaa Boren Selviytymisopas!

1-bore_ulkoa

Lähtöpisteenä toimii Forum Marinumin parkkipaikka.

Aloita ostamalla pääsylippu Borelle Linnanpuomin tai Kruununmakasiinin kassalta. Säilytä kuitti. Borelle pääsee myös Talvirannekkeella, jonka voi ostaa museon lipunmyynnistä, samoin Museokortti tai Turku Card kelpavat myös museolaivan kassalla. Jos haluat, voit ostaa lipun vasta laivassa, mutta varaudu silloin käteismaksuun.

Lähde etenemään määrätietoisesti kohti keltaista alusta, jossa on kaksi piippua. Voit tarvittaessa käyttää opasteiden nuolia apuna suunnistuksessa.

Monilta meinaa usko loppua, kun sotalaivojen aidat tulevat näköpiiriin. Älä Sinä välitä niistä, vaan jatka matkaa nuolen osoittamaan suuntaan, edelleen keltaista risteilijää kohti.

2-reitti_sotalaivat

Ohitat pian Boren keulan ja näet edessäsi a) oven ja b) lankongin, joka vie kannelle. Valitse näistä vaihtoehto b.

3-vaara_ovi

Lankonkia pitkin pääset suoraan kolmannen kannen ovelle ja siitä hostellin respaan eli receptioniin eli kassalle. Kaiva kuitti / ranneke / Museokortti esiin ja esitä se sulavalla ranneliikkeellä kassahenkilölle.

 4-respassa

Hostellin henkilökunta antaa sinulle kuittia / maksua / rannekkeen näyttämistä vastaan kulkukortin. Tarvitset tätä hetken kuluttua. Jos matka on vaatinut veronsa, kannattaa tässä vaiheessa vilkaista, olisiko samassa kerroksessa sijaitseva ravintola Kristiina sattumalta auki.

5-kulkukortti

Seuraa näyttelyalueelle vieviä opasteita nuolten osoittamiin suuntiin. Mikäli olet joskus vieraillut uudemmassa risteilyaluksessa, saatat huomata että ainakin portaikkojen leveys on nykyisin toista luokkaa kuin silloin ennen. Jos Bore syystä tai toisesta heiluisi, ainakin kaide on kättä lähellä.

6-portaita

Kun löydät kierreportin, olet jo melkein perillä! Tässä kohtaa pitää kuitenkin olla erityisen tarkkana. Suitsi siis sisäinen voimistelijasi! Parkour on hieno harrastus, muttei sovi laivaympäristöön (ilman erillistä lupaa).

7-ei_parkouria

Kiipeilyn ja muiden atleettisten tekojen sijaan tarvitset nyt avainkorttia, jonka sait aiemmin hostellin kassalta. Aseta kortti lukijalaitteeseen kuvan osoittamalla tavalla. Kun lukija antaa luvan ja vihreä valo syttyy, voit astua metallisen pyöröportin välittömään läheisyyteen ja työntää metalliputken pois tieltäsi. Tässä todettakoon, että joskus porttiin on helppo sotkeutua, vaikka yrittäisi toimia rauhallisen päättäväisesti. Vältät ongelmat portin kanssa parhaiten, kun et yritä viedä portista museoalueelle perässäsi mitään, ainakaan samalla portinpyöräytyksellä.

8-kortin_oikea_kaytto

Tänne asti päästyäsi voit onnitella itseäsi: teit sen! Tervetuloa Boren yläkansille!

 9-maisema

Ihailtuasi maisemia ja nautiskeltuasi varustajahytin tunnelmista sopivan pitkään haluat varmasti myös ulos. Etsi tiesi takaisin pyöröportin luo. Toimi jälleen rauhallisen päättäväisesti, ja syötä (kyllä, luit oikein) avainkortti lukijalaitteelle. Laite nielaisee korttisi, ja antaa vastalahjaksi mahdollisuuden pyörittää porttia toiseen suuntaan.

10-poistuminen

Näin helppoa se on! Jos vielä jäi kysyttävää, siirry rohkeasti asiakaspalvelijoiden puheille, ja löydät varmasti perille.

Tervetuloa vierailemaan Borella ja näyttelyissä myös talvikaudella. Forum Marinum on auki tiistaista sunnuntaihin klo 11 – 19, maanantaisin museo on suljettu. Pyhäpäivien aukioloista löytyy parhaiten tietoa museon internetsivulta www.forum-marinum.fi.

11-onnistui

Kirjoitaja on Luvialla merivedessä marinoitu asiakaspalvelija ja sivutoiminen laivaparkour-harrastaja.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s