Helppo opas kesän menoihin: Loki

Mistä merikulttuurin ystävä löytäisi parhaat vinkit kesän reissuille? Miten hajallaan olevaa tietoa voisi löytää helpommin, nopeammin ja hauskemmin? Nyt meillä on viimein vastaus: www.lokistories.fi

Varoitus: tämä teksti sisältää peittelemätöntä kehumista ja suoranaista mainontaa. Kirjoittaja tai merikeskus Forum Marinum ei ole saanut tästä minkäänlaista korvausta, vaan kehut tulevat suoraan sydämestä.

Loki on siis John Nurmisen Säätiön toteuttama kaikille avoin merellinen palvelu, joka kokoaa kartalle merenkulkijoiden jakamia tarinoita, retkikohdevinkkejä sekä monipuolista tietoa merikulttuurista ja -historiasta. Palveluun on tarkoitus tallentaa sellaisia tietoja ja tarinoita, jotka kiinnostavat mahdollisimman monia merellä liikkujia ja merestä kiinnostuneita.

Itse tunnustan, että kotimaassa matkaillessani kohteeseen tutustuminen jää usein paikan päällä tehtyjen Google-hakujen varaan. Ja siitähän jää vähän irrallinen ja epävarma olo. Olisiko vielä jotakin minua kiinnostavaa? Mitä muut ovat löytäneet? Mitä paikalliset tietävät?

JNS-lokibanner-leaderboard-728x90

Loki on tehty vastaukseksi muun muassa näihin kysymyksiin – meidän kaikkien avuksi ja iloksi. Forum Marinum, Suomen merimuseo, Ahvenanmaan merenkulkumuseo ja Rauman merimuseo ovat olleet mukana kehittämässä palvelua. Itse olen saanut olla mukana alkumetreiltä asti ja voin kertoa, että on ollut mielenkiintoinen matka. Olen saanut olla ideoimassa juuri meidän ystävillemme mahdollisimman hyvää ja toimivaa kokonaisuutta – ja huikeat ammattilaiset ovat sen toteuttaneet.

Lokissa on monia ominaisuuksia, joista pidän. Pidän erityisesti siitä, että kuka tahansa voi jakaa tarinansa ja tietonsa. Meillä jokaisella on ainutlaatuisia tarinoita kerrottavanamme. Siihen liittyy vain yksi varoitus: jos kesämökkisi rantakivikkoon liittyy herkullinen tarina setäsi kalareissusta ja jaat sen Lokiin, voi olla, että pian tarinaa ihmettelemään tulee rantaasi moni muukin!

Pidän siitä, että Loki liittyy moneen muuhun palveluun. Voin tarkastaa minua lähellä olevien vierasvenesatamien tiedot, tutustua Retkipaikka -blogiyhteisön vinkkeihin, katsoa tarinoihin liittyviä videoita tai tutustua aiheeseen liittyviin museoesineisiin. Lokin kautta tavoittaa useamman sivuston tarjonnan.

Toki pidän myös siitä, että sivusto on maksuton ja helppokäyttöinen. Forum Marinumissa olemme hyödyntäneet Lokia kertomalla palvelussa museon ulkoalueille sijoitettujen esineiden tarinoita. Niihin voi tutustua ilmaiseksi juuri silloin kun itselle parhaiten sopii. Omalta älylaitteelta on helppo lukea esineistä lisää. Kuinka moni onkaan miettinyt mikä tämäkin kappale oikein on?

bulbi_Transgermania

Vastauksen löydät tietysti Lokista.

Parempi palvelu Loki olisi vain, jos yhä useampi palvelun vielä löytäisi. Jollet siis ole Lokiin vielä tutustunut, klikkaa www.lokistories.fi

Anna Meronen
Kirjoittaja on Forum Marinumin tutkija, joka rakastaa minimatkailua kotimaassa ja  uuden löytämistä.

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s