Kaverin kanssa museossa

Forum Marinumissa on alkukesän ajan kokeiltu uutta palvelua. Olemme saaneet riveihimme parikymmentä vapaaehtoista keskustelukaveria.

keskustelukaverit_ryhmäkuva

Keskustelukaveri on museon kouluttama vapaaehtoinen, joka on päänäyttelyssä kävijän apuna – vertaisihmettelijänä. Keskustelukaverin kanssa voi pohdiskella näyttelyn sisältöjä ja saada museovierailuun uusia näkökulmia. Meillä ei tarvitse olla hiljaa, vaan ennemminkin toivomme näyttelyn herättävän keskustelua.

 
Keskustelukaverit ovat vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka työskentelevät näyttelyssä oman aikataulunsa mukaan. Museon kassalta saa tullessaan tietää, onko keskustelukavereita paikalla. Heillä on aina rinnassaan museon nimilappu.

 
Keskustelukaverit eivät ole oppaita, mutta he ovat ahkeria museon ystäviä ja monella on myös merenkulkutaustaa. Heidän kanssaan kannattaa viettää hetki näyttelyssä – saatat yllättyä, mitä kaikkea et vielä huomannutkaan!

 
Keskustelukaverikurssi järjestettiin museossa ensimmäistä kertaa huhti-toukokuussa. Kahden illan mittaiselle kurssille ilmoittautui yli kaksikymmentä museon ystävää. Koulutuksen lisäksi Keskustelukavereille sekä museon Asiakasraadille järjestetään yhteistä virkistystä. Viime viikolla katsottiin Turkua erilaisesta perspektiivistä jokilautta Pikkuförin kannelta.kuvakollaasi_keskustelukaverit
Keskustelukaverit ovat kokeilutoimintaa ja he ovat museokävijöiden apuna elokuun loppuun asti. Sen jälkeen arvioidaan toiminnasta saatua palautetta ja suunnitellaan syksyn ohjelmaa.

 
Kohtasitko näyttelyssä Keskustelukaverin? Kommentoi alle, mitä pidit. Voit myös kertoa, millaista palvelua museovierailullesi haluaisit tai millaiseen vapaaehtoistyöhön haluaisit osallistua.
Kirjoittaja on museon yleisötyöstä vastaava tutkija, jonka mielestä näyttelyn pitää herättää kysymyksiä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s