Kuka onkaan laivakoira Axel?

Forum Marinumissa on jo useamman vuoden seikkaillut laivakoira Axel. Hän on erityisesti lasten ja perheiden ystävä. Axelin pollareilla eli toiminnallisilla pisteillä perheet pääsevät yhdessä kokeilemaan monenlaisia merellä tarvittavia taitoja.

Axel_pelastusrenkaassa_original_valk

Tarina alkoi kauan, kauan sitten

On parasta antaa Axelin itsensä kertoa:

Minä olen laivakoira Axel. Olen jäänyt vähitellen eläkkeelle meriltä ja olen lupautunut avustamaan Forum Marinumin lapsivieraiden perehdyttämisessä merielämään. Synnyin kauan sitten saaristossa vanhaan laivakoirien sukuun. Isäni, kuten isosisäni ja hänenkin isänsä, oli laivuri, joka kulki ristiin rastiin Itämerta.
vanha_axel_vari
Talvisin isäni ehti kertoa pennuilleen kiinnostavia tarinoita matkoiltaan. Äiti piti kotona huolta suuresta pentulaumasta ja äidin vastusteluista huolimatta aika moni meistä päätyi merille. Itse livahdin jo pienenä pentuna kesäksi purjelaivalle, mutta nopeasti huomasin purjelaivat enemmän kissojen valtakunnaksi. Me koirat ollaan vähän huonoja kiipeilemään. Kun isä ja äiti huomasivat, ettei koirakoulu yrityksistä huolimatta oikein kiinnostanut, niin sain sitten luvan lähteä kokeilemaan tassujani merille.

axel_seisova

Hyppäsin ystäväni Kurren mukaan Turun satamasta, mukanani pieni säkillinen tavaraa ja haaveenani nähdä maailmaa. Pääsin näkemään mielenkiintoisia paikkoja eri puolella Itämerta ja vähitellen myös kauempana. Siihen aikaan oli vielä aikaa tallustella satamakaupunkien kaduilla ihmettelemässä maailman menoa. Kun laivat kehittyivät, niin siirryin minäkin sitten moottorilaivoille ja etenin puosuksi asti.

henkilokunta
Hurjin seikkailu, jossa olen ollut mukana, kuulostaa varmasti aika uskomattomalta. Oltiin nimittäin täydessä mämmilastissa matkalla kohti Pääsiäissaaria. Siinä matkalla meidät yllätti kova keväinen myrsky ja lasti alkoi liikkua. Oli vaarassa, että laiva kallistuu tai jopa kaatuu, niin ei auttanut muu kuin alkaa syödä sitä mämmiä sen kun ehdittiin. Kaikkien piti tyhjentää kulhojaan niin paljon ja nopeasti kuin mahdollista. No, se auttoi vain hetkeksi, mutta onneksi myrsky alkoi myös laantua. Voitte arvata, että enää ei oikein mämmi maistu, vaikka tarjolla olisi kuinka hyvää kermaa ja kuppikaupalla sokeria. Lempiruokiani ovat edelleen lapskoussi ja laivakorput, mutta ei kunnollisia sellaisia maista saa.

ongella_vari
Nykyään asustelen Forum Marinumissa, Merikarhun nurkassa, lipaston alimmassa laatikossa. Saatat löytää sieltä pehmoisen tyynyni ja peittoni, jos tulet katsomaan. Täytyy tunnustaa, etten aina muista sijata vuodettani kun tulee kiire päivän seikkailuihin. Olen hieman ujon puoleinen, mutta taikapeilin kautta saatan sinulle näyttäytyä…”

Laivakoira Axelin puuhapäivä sunnuntaina 22.5. kello 11-14

Laivakoira Axelin puuhapäivä on muutamassa vuodessa kasvanut hienoksi koko perheen tapahtumaksi. Forum Marinumin piha-alueella on runsaasti maksutonta mukavaa ohjelmaa Mimin ja Kukun meriseikkailusta malliralliin ja nukkesairaalaan. Koko ohjelmaan pääset tutustumaan tapahtuman nettisivuilla ja Facebookissa.

Tänä vuonna tapahtuman yhteydessä järjestetään myös kaksi puolen tunnin perheopastusta museon uuteen päänäyttelyyn, jonne on tehty yhdeksän uutta Axelin pollaria. Ne muodostavat tarinan, joka kertoo Axelin ensimmäisestä merireissusta. Se olikin aikamoinen seikkailu.

Opastukset alkavat tiilisen näyttelyrakennuksen aulasta kello 11.30 ja 13.30. Opastuksille osallistuminen edellyttää pääsylipun lunastamista. Jokisataman avajaisten ajan perherannekkeet (2 aikuista ja 3 lasta) -50% – vain 21 euroa! Ranneke sisältää pääsyn kaikkiin museon kohteisiin, museolaivatkin avataan sopivasti viikonlopuksi.

2016_aluekartta


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s